Условия за ползване


Общи условия за използване на онлайн магазин www.satex.bg

ВНИМАНИЕ! Внимателно прочетете тези Условия за ползване , преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Условия за ползване. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

Настоящите Условия за ползване, уреждат взаимоотношенията между "Сатекс" ООД (наричан още -  satex.bg ) от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн satex.bg и поддомейните му (наричани за краткост Сайт), както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги предлагани от " Сатекс " ООД (наричани за краткост Услуги).

Тези условия за ползване обвързват всички потребители, които извършват покупка /като гост/  и регистрирани такива,  през  сайта satex.bg С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на satex.bg  (с изключение на линка към настоящите Условия за ползване), Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите условия за ползване.

"Сатекс" ООД  е фирма, регистрирана в Република България в гр. Шумен, ул. „Мизия” № 3 , регистрирано по ф.д. № 801/ 2004 г. по описа на Шуменски окръжен съд, вписано в търговския регистър при АВ с ЕИК 127585390, с ИН по ЗДДС BG127585390 .Управление и седалище на фирма „ Сатекс” ООД, гр. Шумен , бул.” Симеон Велики” 25 , телефони за контакти: 054/831 111 , 0888921134 .


Общи условия за използване на онлайн магазин  satex.bg


Можете да поръчате от satex.bg като гост. Не е нужна регистрация !

Така като сайт-а е в процес на дообработка , в момнета  бутонът „ Вход клиенти” – не е функционален .

Действието (поръчка на стоки през интернет сайт-а www.satex.bg) , представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор в смисъла на ЗЗД клиента и " Сатекс " ООД , в съответствие с описаните в настоящия документ Условия за ползване и правилата на Закона за защита на потребителите (ЗЗП).
Офертите съдържат основна информация за предлагания  продукт съобразно вида му и указване на цената му. Oфертите са придружени със снимков материал, кратко или детайлно описание цена, гаранционен срок и името на производителя.

Указаната цена е за 1 брой в лева с начислен ДДС.


В цената на продукта не е включена цената за доставка, освен ако не упоменато, че продуктът е с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

При поръчката клиентът задължително посочва изискваните данни, чрез които е възможно да се установи обратна връзка от наша страна.
Посочването на неверни данни прави поръчката невалидна и тя не  обвързва " Сатекс " ООД със задължението за изпълнение на доставката.
След получаване на поръчката, "Сатекс" ООД извършва проверка за валидността на данните от регистрацията по телефона или с писмо по електроната поща.

Можете да поръчате от satex.bg, 24 часа  в денонощието, включително в събота и неделя , като поръчките от събота се обработват до 13:00, a  от  неделя се обработват в понеделник.

Ще бъдете уведомени чрез имейл за получаването на Вашата поръчка.

 - satex.bg си запазва правото -наличността и сроковете на доставка да се доуточняват по телефон или чрез e-mail, след получаване на заявка.

- При поръчка потребителят посочва основните параметри съгласно дадените в уебсайта опции. Потребителят задължително посочва име, град, точен адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка.

- Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди всички детайли по нея, след като оператор на “Сатекс” ООД се свърже с него по телефон или e-mail в рамките на 24 часа .

- Потребителят се ангажира, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона.

- Чрез натискане на бутона „Купувам” потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор - потребителят и Сатекс ООД, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).


Поверителност на данните


Личните данни, които предоставяте на satex.bg ще бъдат използвани единствено и само във връзка в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (абонаментът за който можете да отмените по всяко време). Satex.bg  Ви гарантира, че личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или изпозлвани за цели различни от гореупоменатите.


Условия  и начини на плащане


След получаване на поръчка от клиент се извършва проверка за валидността й.
Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон и адрес за доставка, да  плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката (освен ако не упоменато, че продуктът е с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА).


Фирма " Сатекс " ООД предлага няколко начина за извършване на плащане:

-    Чрез наложен платеж / плащане на  цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;
-    По банков път/ банков превод по сметка на satex.bg  посечена в настоящия сайт(за всички стоки над 100 лв. с ДДС);
-    В брой в нашите офиси и магазини
-    Чрез кредитна/дебитна банкова карта в нашите офиси и магазини

Сатекс ООД
Плащане по банков път:
IBAN: BG75 UNCR 7000 1519 7083 90
BIC: UNCR BGSF
Банка: УниКредит Булбанк АД


Условия  на доставка

За територията на Република България доставката се извършва от куриерска фирма ЕКОНТ(важи за продуктите от категория " Цифровизация 2014")  в срок от 1-2 работни дни  за областните градове и до 2-3 работни дни за по-малките населени места, съгласно действащия ценоразпис на Еконт Експрес ООД.

Поръчаната от клиента стока се доставя до 48 часа (2 работни дни ) или до 72 часа (при невъзможност за обработка на постъпилите,голям брой, поръчки) , на посоченият адрес при условие, че адресът е актуален и  поръчката е потвърдена . За доставки на едро до населени места срокът за доставка е до 3 работни дни, при условие че адресът е актуален, а поръчката е потвърдена и платена.


Ако клиентът не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в регламентирания срок, поръчката се счита за невалидна и "Сатекс " ООД  се освобождава от задължението да извърши доставката.


В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на посочения адрес, той поема за своя сметка разходите по доставката,която се извършва повторно.


Разходите по транспорта се заплащат при получаване на стоката. Заплащането на дължимата цена на стоката става чрез превод на сумата по банков път, наложен платеж или пощенски запис.


Ако трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчаната стока от името на първоначалния клиент, направил поръчката, се задължава да заплати формираната цена за стоката и доставката.

Ако КЛИЕНТЪТ откаже да приеме стоката, която е поръчал, той е задължен да заплати направените разходи за извършената му доставка. При неплащането им satex.bg  има право да предприеме действия за събиране на тази сума съгласно предвидения в закона ред.


Условия на Безплатна Доставка


В описанието на продуктът е вписано , че самият той е с „Безплатна  Доставка”,  тогава:

- Достaвката се изпълнява с куриерски фирми  „Спиди АД”, "Еконт Експрес ООД", "ТРАНСПРЕС ООД" .
- Безплатната доставката  се изпълнява  в срок от 2-4 работни дни (без неделя)
- Доставката е до удобен ,за клиента , офис на куриерската фирма.

Когато доствката на продуктa е до посочен от клиента адрес и точен час на получаване , цената за доставка  се заплаща съгласно действащия ценоразпис на (избраната) куриерска фирма.

Ако КЛИЕНТЪТ откаже да приеме стоката, която е поръчал, той е задължен да заплати направените разходи за извършената му доставка. При неплащането им satex.bg  има право да предприеме действия за събиране на тази сума съгласно предвидения в закона ред.


При закупуването на продукт (климатична или отоплителна техника) , който е с безплатна доставка и включен монтаж, безплатната доставка важи само , ако продуктът бъде закупен без  монтаж . Tова не важи ако  региона, в който ще се инсталира продуктът се обслужва от satex.bg .


Рекламация и връщане на стока:


       Потребителят има право да откаже заявената от него стока, ако:

       1. Стоката очевидно не съответства на заявената за покупка от потребителя и това може да се установи чрез обикновения й преглед;


       2. Стоката или нейната опаковка е била повредена при транспортирането. В този случай потребителят трябва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.


       3. Цената не съответства на дължимата цена.


       4. Транспортните разходи по връщането на стоката са за сметка на клиента.       


Всички заявки за рекламации се приемат в рамките на 5 работни дни след получаване на стоката. За постъпване към рекламация потребителят е длъжен да уведоми satex.bg .


Уведомяваме Ви, че:


СТРАНИЦАТА НЕ РАЗПОЛАГА С ТЕХНИЧЕСКА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОВЕРКА НА НАЛИЧНОСТИ И КОЛИЧЕСТВА КЪМ  МОМЕНТА НА ПОРЪЧКАТА!
След направената от Вас поръчка , през сайт-а /satex.bg/ ,наш оператор ще  се свърже с Вас,за да потвърди  наличността на поръчката.
Ако желаете да получите повече информация относно наличността на даден продукт , МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА НОМЕРА: 054/ 831 060  ИЛИ 0889/873400 , 0887/873400 ,  ЗА ДА СЕ УВЕРИТЕ, ЧЕ ИЗБРАНИТЕ ОТ ВАС ПРОДУКТИ СА В НАЛИЧНОСТ!


Цените обявени на www.satex.bg може да се различават от цените в магазините на фирмата. Сатекс ООД  си запазва правото за промяна на цените по всяко време,без предварително известие!


Въпреки усилията ни да предоставим пълна и точна информация за всеки продукт в сайта ( www.satex.bg) , е възможно да сме допуснали грешка.
Ако забележите такава, моля ПИШЕТЕ НИ на адрес office@satex.bg .